09 Ekim 2024 – 13:32 – Güncelleme: 09 Ekim 2024 – 13:52
İl Genel Meclisi yaptığı son birleşimle Ekim ayı toplantılarını tamamladı.
Gündemin 2. Maddesinde ise, Çankırı İl Özel İdaresinin % 50,38 hisse ile ortağı bulunduğu ÇANTAŞ Çankırı Tuz Ürünleri Üretim ve Dağıtım A.Ş.’de Genel Kurul Toplantılarında Çankırı İl Özel İdaresini Vali Yardımcısı Metin Demirel’in temsil etmesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak Vali Yardımcısı Metin Demirel’in yetkili kılınmasına dair, İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklif yazısı ele alındı. Konu hakkında yapılan bilgilendirme sonrasında gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
ÇANTAŞ Çankırı Tuz Ürünleri Üretim ve Dağıtım A.Ş. Genel Kurul Toplantılarında Neler Oluyor?
İl Genel Meclisi’nin
aldığı ÇANTAŞ ile ilgili almış olduğu sürpriz kararlar şaşkınlık yaratmaya devam ediyor!Karar hayırlı olsun…
ÇANTAŞ denildiğinde insanın aklına emek, umut, üzüntü, gözyaşı, hatta toplantılarında bayılan, hayatını kaybeden ortaklar akla geliyor.
ÇANTAŞ denilince insanın aklına üzerinde oyunlar oynandığından kötü kokular, arpalık, dedikodu geliyor.
ÇANTAŞ denilince halka açık şirketin başarısızlığı ile Çankırı ekonomisinin kırılma noktası akla geliyor.
Son olarak Yönetim Kurulu Kararı ile ihale süresinin 12 yıl uzatımı ile gündemi sarsan ÇANTAŞ, geçmişte fabrikayı kurtarmak için hisselerini Tekel, Ziraat Bankası’na satarken bu defa ne oldu da geri almak gayretine girdi? (Bu anlattıklarım geçmiş yıllarda yaşanan olaylardan ibarettir.)
İl Genel Meclisi bu soruya açıklık getirmeli.
Açıklık getirmeli ki, evlattan toruna geçen (…) hisse ile sermayenin %12,53’üne sahip 1170 gerçek ve tüzel kişinin kafasındaki soru işaretlerini gidermeli.
Zira o parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.
Yeter artık yeter. Dişinden, tırnağından artırıp şehirde bir fabrika kurulsun diye ortak olan çok esnaf haklarını alamadan öldü gitti. Tabi siz göre onların o zamanki ortak edildikleri para şimdi bir çiklet parası.
Mustafa Çelik, “Merhum Babamdan Kalan Konu İçin Kendi Ailemden Örnek Veriyorum”
Kemdimden örnek verecek olursam mekanı cennet olsun, babam (merhum) Satılmış Çelik büyük esnaftı. Şehrini düşünen güçlü bir siyasetçi idi. Şehre bir fabrika kurulsunda şehir gelişsin düşüncesinden başka hiç bir beklentisi yoktu. Bu insanlar şehir için çalışırlardı. Şimdikiler gibi cebini doldurmak için çalışanlardan değillerdi.
Yaklaşık 35-40 yıl önce buraya hissesi ile ortak olan Babam öleli (2000 yılında) vefat etti, yani 25 yıl oldu. Kısacası 40-50 yıl önceki bu insanların ortak oldukları hisselerini ödemeyi bırakın; eşine, evlattan toruna geçen hisse senetlerine dahi yüzünüzü çevirip Allah rızası için bakmıyorsunuz. Tüm ortak olan Çankırılıların esnafların ‘Hisse Senetleri’ elimizde, ellerinde muhafaza altında tutuyoruz. Yarın birgün hakkınızda toplu bir dava açılacağını aklınızdan geçirmeye başlayın bunun bilin yeter. Bu mu sizin yönettiğiniz hak, hukuk müslümanlık anlayışınız?
1-2 Yılda Yaptığınız, Veya Kendi Aralarınızda Yaptığınız Toplantılarla Karşınıza Gelen, Gelemeyen Hissedar Veya Variscilerine Verdiğiniz 500 gram Tuz İle Onları Kandırdığınızı Zannetmeyin…
Soruyoruz; Gelirleri kimler yiyor, ÇANTAŞ Çankırı Tuz Ürünleri Üretim ve Dağıtım A.Ş’yi kimler hortumluyor? Evlattan toruna geçen hisse senetlerinin haklarını ne zaman, nerede kime ödeyeceksiniz? Şapkalarınızı önünüze kuyup düşünün. Herkesin cebinde yarım kilo tuz alacak parası var. Sizin vereceğiniz tuza ihtiyaçları yok.
İnsanlar Size Hakkını Helal Etmiyorsa ne Yaparsınız???
Ha, şahsım için konuşuyorum. Benim paraya, pula, ÇANTAŞ Çankırı Tuz Ürünleri Üretim ve Dağıtım A.Ş.nin ödeyeciği hisse parasınada ihtiyacım yok. Allah’a şükürler olsun devletimin bana verdiği emekli maaşımla 6 nüfus geçindiriyorum.
Devlete olan tüm vergilerimi ödiyorum. Ya sizler?
Allah onada uzun ömürler versin anam 83 yaşında yaşıyor yanımda. O kadıncağız bile bu yaşta bana soryor; Oğlum babanın 40-45 yıl önce ortak olduğu ÇANTAŞ’ta alacağı vardı ne yaptınız diye. Ben utandım cevap veremedim. Karşısında buz gibi oldum, eridim. Hadi gelin bu yaşlı insanlara bunu siz yiyiciler anlatınızda görelim. Tabi anlatabilirseniz. Varisçiler olarak hakkımızı helal etmiyoruz diyor… Buyurun meydan sizin. Yazıktır, günahtır. En azından ortak olan tüm hissedarlara ulaşında bir helallik alın bari.
Bu haber 4500 defa okunmuştur.